Взаємодія з батьками Консультація  "БУДЬТЕ ПОМІТНИМИ в темну пору доби!'

 Взаємодія з батьками Консультація 

"БУДЬТЕ ПОМІТНИМИ в темну пору доби!'

Світловідбивачі на одязі вкрай необхідні для безпеки пішоходів, особливо в осінньо-зимовий період, коли на вулиці швидко вечоріє, і учасники дорожнього руху стають практично невидимими в сутінках. Відповідно до п. 4.4 постанови Кабінету Міністрів України №1306 «Про Правила дорожнього руху» в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху. 

Якщо ви – батьки, а ваша дитина ходить до школи вранці, коли ще темно, або повертається з гуртків ввечері, то вам, насамперед, слід потурбуватися про її безпеку на дорозі.

Світловідбивачі можуть мати різні форми:

– стікери (можуть кріпитись до одягу на липучці);

– термосмужки (кріпляться на тканини за допомоги нагрівання праскою);

– жорсткі браслети (скручуються, їх одягають на руку, ногу або сумку);

– флікери – це маленькі наліпки, значки чи браслети, які відбивають світло у темряві. Вони дають змогу водію побачити пішохода на більшій відстані.

Світловідбивачі або флікери допоможуть бути більш помітними на дорозі, вони відбиватимуть світло в сутінках, тож водії зможуть вчасно побачити пішохода та зупинити авто.

Заохочуйте дітей одягати флікери та світловідбивальні елементи.  

Пам’ятайте, світловідбивачів багато не буває: чим їх більше, тим краще. 

Просимо бути обережними та дотримуватися правил дорожнього руху!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пізнавальне заняття. Тема: "Моя улюблена іграшка"

21.11.2023 Інтегроване заняття «Лісова школа» (мовлення+дит. в сенсорно-пізнавальному просторі)

10 жовтня 2023 року Комплексне заняття для дітей старшого дошкільного віку «Люби і знай свій рідний край» (мовлення дитини+ дитина в природньому довкіллі)