Консультація для батьків : Користь читання казок дітям!

 Користь читання казок дітям!

📚 Формування «позитивного та негативного» уявлення про оточення📚

Дитина має можливість проаналізувати, що у світі можна трактувати як добро, а що належить до зла. Який герой уособлює в собі позитивні риси, а хто негативні.

📚 Покращення знань про світ📚

За допомогою казок дитина може дізнатися про інші країни і тварин. Вивчити історію або науку. Дитина стає більш зацікавленою навколишнім світом і більш ерудованою.

📚 Заспокійливий та позитивний психоемоційний вплив📚

 Казка має властивість зменшувати рівень тривоги та стресу, покращувати рівень самопочуття дитини. 

📚 Розвиток пам'яті📚

Читаючи казки дитині, запитуйте її, що вона почула і як вона зрозуміла почуте. Що, де, коли, чому? Таким чином, дитина буде тренувати пам'ять.

📚 Розширення словникового запасу📚

Ви знайомите дитину з новими словами, вона краще засвоює їх під час повторення. Підбирайте казки відповідно до віку, щоб малюк розумів слова. Пояснюйте незрозумілі слова. Застосовуйте нові слова в повсякденному житті. В результаті дитина зможе краще висловлювати думки.

📚 Розвиток фантазії📚

 Казка змушує дитину закривати очі і уявляти улюблених героїв та дивовижні світи в своїй голові.

📚 Знайомство з методами боротьби у світі, який нас оточує📚

Насамперед, при слуханні казки дитина зустрічається із різноманітними героями у сюжеті, які певним чином долають труднощі, вчаться опановувати нові моделі поведінки і змагаються один з одним. Відповідно, казка допомагає не здаватися, надихає та мотивує вирішувати ситуації, які трапляються у житті.

📚 Розвиток любові до читання та літератури📚

 Дитина співпереживає героям, допомагає та придумує способи вирішення ситуацій. Казка сприяє активному всебічному розвитку та прищеплює любов до творчого світу.

📚 Створення зв'язку між дитиною та батьками📚

У читанні важливі три елементи: слухач, казка і любляча людина, яка читає її. Ви не просто вимовляєте слова з твору, Ви наповнюєте їх любов'ю, емоціями і своєю увагою. Дитина буде згадувати ваш вечірній ритуал читання все життя і перенесе цю традицію в свою сім'ю.

📚 Прояв батьківської любові📚

Мабуть, найважливіший з усіх пунктів. Можна багато говорити про любов, але краще демонструвати її вчинками. Оладки на вихідних, гра в настільну гру по п'ятницях, похід в гості по неділях і читання книги вечорами. Що може продемонструвати вашу любов краще, ніж увага і турбота? Після читання поцілуйте дитину, укрийте ковдрою і малюк засне з посмішкою на обличчі.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пізнавальне заняття. Тема: "Моя улюблена іграшка"

21.11.2023 Інтегроване заняття «Лісова школа» (мовлення+дит. в сенсорно-пізнавальному просторі)

10 жовтня 2023 року Комплексне заняття для дітей старшого дошкільного віку «Люби і знай свій рідний край» (мовлення дитини+ дитина в природньому довкіллі)